Vangstgebied
Sardines komen voor over de hele wereld maar worden voornamelijk rond Europa gevangen.
Beschikbaarheid
Maand | Beschikbaarheid |
Januari | Goed |
Februari | Goed |
Maart | Goed |
April | Goed |
Mei | Goed |
Juni | Goed |
Juli | Goed |
Augustus | Mager |
September | Mager |
Oktober | Mager |
November | Goed |
December | Goed |
Smaak
Het vlees is stevig en mals, de kleur is blank. De smaak van sardine neigt naar haring. Verse sardines hebben een krachtige, kenmerkende smaak. In Nederland kennen wij ook de sardine in blik. Het visje heeft niet veel opsmuk nodig. Wat citroensap en grof zeezout is al genoeg. Belangrijk is wel dat sardines direct schoongemaakt en vers opgediend worden. Sardines kunnen goed worden gebakken of geroosterd.
Wist je dat..?
Bij het plaatsje Moalboal in de Filipijnen zitten een paar meter van de kust miljoenen sardines. Je kan hier met je snorkel het water inlopen en het lijkt of je dan zo een schitterende scene van National Geographic in snorkelt!