Vangstgebied
Gamba’s worden overal ter wereld in zoet en zout water gevangen, maar meestal worden gamba’s gekweekt in speciale kweekvijvers.
Beschikbaarheid
Maand | Beschikbaarheid |
Januari | Goed |
Februari | Goed |
Maart | Goed |
April | Goed |
Mei | Goed |
Juni | Goed |
Juli | Goed |
Augustus | Goed |
September | Goed |
Oktober | Goed |
November | Goed |
December | Goed |
Smaak
Gamba’s hebben een zoete smaak en zijn uitermate geschikt om te koken, grillen, bakken, roerbakken of te voor op de barbecue. De garnalen moeten snel worden verwarmd om te voorkomen dat ze droog worden. Daarnaast kunnen de gamba’s ook koud worden geserveerd. Gamba’s hebben een stevige structuur.
Wist je dat..?
Het grootste deel van de garnalen word geboren als mannetje. Als ze met een vrouwtje kleine garnaaltjes hebben gemaakt, worden ze zelf ook een vrouwtje.