Kokkels

Kokkels

Kokkels zijn tweekleppige weekdieren. De kokkels hebben vaak veel vlees en zijn goed van smaak. Deze schelpdieren leven in ondiep water aan de oppervlakte in het zand. Kokkels kunnen op verschillende manieren bereid worden, maar de kleinste kokkels kunnen ook rauw gegeten worden. Het vlees van kokkel kan ook gekookt zonder schelp geleverd worden.

Vangstgebied

Kokkels

Beschikbaarheid

Maand Beschikbaarheid
Januari status_mager  Mager
Februari status_mager  Mager
Maart status_mager  Mager
April status_mager  Mager
Mei status_mager  Mager
Juni status_goed  Goed
Juli status_goed  Goed
Augustus status_goed  Goed
September status_goed  Goed
Oktober status_goed  Goed
November status_goed  Goed
December status_mager  Mager

Smaak

De kokkel heeft mager vlees, maar het is zeer smaakvol.

Wist je dat..?

Slechts 2,5% van alle kokkels mag worden opgevist? Dit is slechts een beperkt aantal, de rest is onder andere voor vogels die eten zoeken op de wadden. Van de opgeviste kokkels is 30% niet gevuld.