Vangstgebied
De platte oester groeit op zogenaamde oesterpercelen. Als de wilde oester van het perceel wordt geoogst, komt deze in de zogenaamde oesterput terecht. In deze oesterputten worden de oesters opgeslagen en bootst men eb en vloed na. Dit heeft tot gevolg dat de oester zich reinigt en zich van eventueel zand ontdoet.
Beschikbaarheid
Maand | Beschikbaarheid |
Januari | Goed |
Februari | Goed |
Maart | Goed |
April | Mager |
Mei | Seizoen gesloten |
Juni | Seizoen gesloten |
Juli | Seizoen gesloten |
Augustus | Seizoen gesloten |
September | Mager |
Oktober | Goed |
November | Goed |
December | Goed |
Smaak
De Zeeuwse Platte oester is een ware delicatesse, deze wordt ook eigenlijk altijd rauw gegeten. De oester is zilt met een delicate en fijne smaak. Aan de rauwe oester voegen velen nog wat verse peper en limoen toe.
Wist je dat..?
Oesters worden wel als afrodisiacum (potentieverhogend middel) gebruikt. Evenals bij vele andere tweekleppige weekdieren komen bij oesters parels voor. Commercieel zijn deze echter niet interessant.